piątek, 17 października 2014

Deser jogurtowy z winogronami i czekoladą


SKŁADNIKI:

380 GRAM JOGURTU NATURALNEGO
GAŁĄZKĘ BEZPESTKOWYCH JASNYCH WINOGRON
1 TABLICZKA GORZKIEJ CZEKOLADY
1 ŁYŻKA PŁYNNEGO MIODU






WYKONANIE:

DO POJEMNIKA PRZELAĆ JOGURT I WYMIESZAĆ Z MIODEM.

ZETRZEĆ NA TARCE Z DUŻYMI OCZKAMI 1/4 TABLICZKI CZEKOLADY.


ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ 3/4 TABLICZKI CZEKOLADY.

WINOGRONA UMYĆ, OSUSZYĆ, OBERWAĆ Z GAŁĄZEK I UŁOŻYĆ W PUCHARKACH (KILKA ZOSTAWIĆ DO DEKORACJI).

PRZYKRYĆ WINOGRONA 1/2 JOGURTU.

POLAĆ 1/2 PŁYNNEJ CZEKOLADY, NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ POZOSTAŁY JOGURT.

DESER OZDOBIĆ RESZTĄ WINOGRON, POZOSTAŁĄ PŁYNNĄ I STARTĄ CZEKOLADĄ.

Et voilà!
Bon appétit! :)

Przepis na pyszny deser znalazłam w książce: "Jeść zdrowo" wg przepisu P. Beaty Woźniak.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz