SKŁADNIKI:
380 GRAM JOGURTU NATURALNEGO
GAŁĄZKĘ BEZPESTKOWYCH JASNYCH WINOGRON
1 TABLICZKA GORZKIEJ CZEKOLADY
1 ŁYŻKA PŁYNNEGO MIODU
WYKONANIE:
DO POJEMNIKA PRZELAĆ JOGURT I WYMIESZAĆ Z MIODEM.
ZETRZEĆ NA TARCE Z DUŻYMI OCZKAMI 1/4 TABLICZKI CZEKOLADY.
ROZPUŚCIĆ W KĄPIELI WODNEJ 3/4 TABLICZKI CZEKOLADY.
WINOGRONA UMYĆ, OSUSZYĆ, OBERWAĆ Z GAŁĄZEK I UŁOŻYĆ W PUCHARKACH (KILKA ZOSTAWIĆ DO DEKORACJI).
PRZYKRYĆ WINOGRONA 1/2 JOGURTU.
POLAĆ 1/2 PŁYNNEJ CZEKOLADY, NASTĘPNIE WYŁOŻYĆ POZOSTAŁY JOGURT.
DESER OZDOBIĆ RESZTĄ WINOGRON, POZOSTAŁĄ PŁYNNĄ I STARTĄ CZEKOLADĄ.
Et voilà!
Bon appétit! :)
Przepis na pyszny deser znalazłam w książce: "Jeść zdrowo" wg przepisu P. Beaty Woźniak.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz